VIDEOS
Tesla Model X Full Matte/Satin Wrap Help Feedback Needed
Malco® EPIC™ Paint Correction System
Bedrijf van de Maand Mei 2017 Leseman Car Care
Nieuwe techniek voor autoschade uitdeuken
WAGNER Vector Grip 'Verschillende handen'
JD Customs Lamborghini Aventador LP750-4 SV XPEL Ultimate Afrojack
Demo EENZET NANOPUR Auto Detailing Elst
Duobond ® system RL-eez windscreen removal
Cartec Velgenreiniger Zuurvrij
Jade Ceramics (How to tutorial)
Equipvak 2016
Fifo Europe
BANNERS
Deel dit bericht: 
05.11.2018
Autonome voertuigen veranderen autoverzekeringsmarkt

De komst van autonome voertuigen zal de markt voor autoverzekeringen de komende decennia volledig op zijn kop zetten. Dit is de uitkomst van een analyse van de Boston Consulting Group, die in opdracht van het Verbond van Verzekeraars de impact van autonome voertuigen op de Nederlandse markt heeft onderzocht.

Nieuwe kansen
Uitkomst is dat in 2040 een significant deel van de huidige autoverzekeringsmarkt verdwenen zal zijn. Maar tegelijkertijd ontstaan er nieuwe kansen voor verzekeraars. 'Bovendien zullen waarschijnlijk nieuwe spelers de markt betreden, zoals telecommaatschappijen, technologiereuzen en autofabrikanten. Tegelijkertijd ontstaan er ook nieuwe kansen voor verzekeraars, waarbij zij een totaalpakket aan diensten regelen. Bijvoorbeeld een totaalpakket van services, inclusief mobiliteit, taxi, vervangend vervoer en andere typen transport. Ook kunnen zij nieuwe producten aanbieden zoals cyberverzekeringen en door de toenemende noodzaak aan verkeersbijstand door productaansprakelijkheid.'

Verzekeringsmarkt krimpt

De Insurance Academy stelt in haar rapport dat 30 tot 60 procent van het Nederlandse wagenpark in 2040 naar verwachting grotendeels autonoom zal zijn. Hierdoor zal de markt van traditionele autoverzekeringen de komende 25 jaar met 35-65% krimpen.

Bron: Autoschade portaal

Categorie: NP NP