VIDEOS
Tesla Model X Full Matte/Satin Wrap Help Feedback Needed
Malco® EPIC™ Paint Correction System
Bedrijf van de Maand Mei 2017 Leseman Car Care
Nieuwe techniek voor autoschade uitdeuken
WAGNER Vector Grip 'Verschillende handen'
JD Customs Lamborghini Aventador LP750-4 SV XPEL Ultimate Afrojack
Demo EENZET NANOPUR Auto Detailing Elst
Duobond ® system RL-eez windscreen removal
Cartec Velgenreiniger Zuurvrij
Jade Ceramics (How to tutorial)
Equipvak 2016
Fifo Europe
BANNERS
Deel dit bericht: 
08.01.2019
Belangrijk om je als UZS-er te certificeren

Beeld: Focwa

Jezelf volledig focussen op één specialisme. Dennis Broerse deed het. In 2017 certificeerde zijn bedrijf Deukland zich voor de specialisatie 'Uitdeuken Zonder Spuiten'. Certificeren deden ze met een specifiek doel; het waarborgen van kennis en kunde.

Dennis bedient met zijn bedrijf landelijk 80 tot 100 automotive gerelateerde bedrijven. Om hun vakmanschap te staven, certificeerde Deukland zich voor de FOCWA Standaard-specialisatie Uitdeuken zonder Spuiten (UZS). Een van de redenen was de verandering in de markt richting opdrachtgevers van Deukland die bij FOCWA aangesloten zijn. "Wij vinden de kwaliteitsnorm erg belangrijk", vertelt Dennis. "De technieken zijn aan het veranderen, UZS blijft veranderen. Onze tools om een deuk eruit te halen zijn in ontwikkeling en blijven dat in de toekomst ook doen. Daardoor kunnen we beter repareren. Certificeringen zijn daarbij erg belangrijk."

"Certificeringen belangrijk voor kritische blik"

Voor Dennis zijn kwaliteit en certificeringen in zijn werk enorm belangrijk. "Het geeft een kritische blik op het verbeteren van je eigen prestaties en ambities. Een stukje bedrijfsblindheid moet je nooit onder stoelen of banken schuiven. We moeten kritisch kijken naar de kwaliteit die we leveren." Volgens Dennis is UZS nog steeds een ondergeschoven kindje in het autoschadeherstel. Hij vindt dan ook dat daar iets aan moet veranderen. "Wij komen bij schadeherstellers om een deuk eruit te halen. Als zij zijn aangesloten bij FOCWA, staat in de overeenkomst van FOCWA en de opdrachtgever dat als ze het werk willen uitbesteden, dat door een gecertificeerd bedrijf moet gebeuren. Die certificering is dus heel belangrijk, ook voor verzekeringsmaatschappijen en leasemaatschappijen. Vanwege garantie staan certificeringen bij hen op nummer één."

Klik hier voor het hele artikel.

Bron: Focwa

Categorie: NP NP