VIDEOS
Tesla Model X Full Matte/Satin Wrap Help Feedback Needed
Malco® EPIC™ Paint Correction System
Bedrijf van de Maand Mei 2017 Leseman Car Care
Nieuwe techniek voor autoschade uitdeuken
WAGNER Vector Grip 'Verschillende handen'
JD Customs Lamborghini Aventador LP750-4 SV XPEL Ultimate Afrojack
Demo EENZET NANOPUR Auto Detailing Elst
Duobond ® system RL-eez windscreen removal
Cartec Velgenreiniger Zuurvrij
Jade Ceramics (How to tutorial)
Equipvak 2016
Fifo Europe
BANNERS
Deel dit bericht: 
06.11.2018
Bovag antwoord op ultimatum vakbonden

In antwoord op het ultimatum van de vakbonden, dat vanochtend verloopt, heeft BOVAG gisteravond aan vakbonden laten weten te willen praten over uitbreiding van het maximum aantal vrijwillig in te roosteren zaterdagen. Als vakbonden bereid zijn dat maximum in de cao op te hogen en mee te denken over meer zekerheid voor de werkgever inzake het vullen van de zaterdagroosters, is BOVAG bereid zijn wens tot verplicht op zaterdag werken te schrappen.

De BOVAG-werkgevers is er veel aan gelegen om een goede cao Motorvoertuigenbedrijven en Tweewielerbedrijven (MvT) af te sluiten. Voor werkgevers én voor werknemers. Daarom nodigt BOVAG de vakbonden uit constructief meedenken over het probleem met de zaterdagroosters, waar veel BOVAG-leden momenteel mee kampen. Het is binnen de huidige regels soms lastig om – op basis van vrijwilligheid en het cao-maximum van twee dagen per maand – het zaterdagrooster te vullen, terwijl de klantvraag naar service op zaterdag bij die bewuste leden wel toeneemt. BOVAG ziet onder meer graag dat het maximaal aantal vrijwillig in te roosteren zaterdagen uitgebreid wordt en dat werkgevers meer zekerheid krijgen dat roosters voldoende ingevuld kunnen worden.
 
Vakbonden hebben voor de komende dagen acties aangekondigd om het verplicht werken op zaterdag van tafel te krijgen. Met het aanbod deze werkgevers-eis te schrappen zijn acties volgens BOVAG overbodig geworden. BOVAG heeft vanavond vakbonden uitgenodigd om op basis van dit voorstel verder te praten.

Bron: Bovagkrant

Categorie: NP NP