VIDEOS
Tesla Model X Full Matte/Satin Wrap Help Feedback Needed
Malco® EPIC™ Paint Correction System
Bedrijf van de Maand Mei 2017 Leseman Car Care
Nieuwe techniek voor autoschade uitdeuken
WAGNER Vector Grip 'Verschillende handen'
JD Customs Lamborghini Aventador LP750-4 SV XPEL Ultimate Afrojack
Demo EENZET NANOPUR Auto Detailing Elst
Duobond ® system RL-eez windscreen removal
Cartec Velgenreiniger Zuurvrij
Jade Ceramics (How to tutorial)
Equipvak 2016
Fifo Europe
BANNERS
Deel dit bericht: 
01.11.2018
BOVAG: Geen cao MvT na 1 november 2018, wat nu?

Foto: Bovag

Het is BOVAG en de vakbonden niet gelukt om voor 1 november een nieuwe cao MvT te sluiten. Daardoor breekt er nu een cao-loze periode aan. Het is niet aan te geven hoe lang dit gaat duren. BOVAG zoekt naar manieren om toch tot toekomstbestendige collectieve arbeidsvoorwaarden te komen, omdat er in zo'n raamwerk veel voordeel voor werkgever en werknemer zit. De huidige cao blijft vooralsnog gewoon gelden.

Totdat er nieuwe afspraken zijn, blijft de huidige cao voor werknemers in dienst gelden. Dat heet 'nawerking'. Er zijn wel een paar zaken waar u op moet letten bij het aannemen van nieuw personeel of bij het verlengen van tijdelijke contracten van bestaand personeel.

Werknemers die in dienst zijn vóór 1 november 2018

Deze groep medewerkers zijn in dienst gekomen tijdens de huidige cao MvT. Voor deze groep werknemers heeft de huidige cao nawerking. Dit betekent dat de gemaakte afspraken uit de huidige cao blijven gelden totdat er een nieuwe cao is afgesloten.

Werknemers die in dienst komen vanaf 1 november 2018
BOVAG adviseert werkgevers ook na 31 oktober 2018 de cao MvT op werknemers van toepassing te laten zijn. Wanneer er toch in de toekomst een cao afgesloten wordt, zal deze ingaan vanaf 31 oktober 2018 waardoor met terugwerkende kracht de cao weer geldt.

Klik hier voor het hele artikel.

Bron: Bovagkrant

Categorie: NP NP