VIDEOS
Tesla Model X Full Matte/Satin Wrap Help Feedback Needed
Malco® EPIC™ Paint Correction System
Bedrijf van de Maand Mei 2017 Leseman Car Care
Nieuwe techniek voor autoschade uitdeuken
WAGNER Vector Grip 'Verschillende handen'
JD Customs Lamborghini Aventador LP750-4 SV XPEL Ultimate Afrojack
Demo EENZET NANOPUR Auto Detailing Elst
Duobond ® system RL-eez windscreen removal
Cartec Velgenreiniger Zuurvrij
Jade Ceramics (How to tutorial)
Equipvak 2016
Fifo Europe
BANNERS
Deel dit bericht: 
07.03.2019
EV-expert Arjan de Putter spreker op Fleet Event

Beeld: Fleet Event

Een opmerkelijke blog van EV-expert Arjan de Putter van de EV-Coöperatie, de man die tot 2015 het wereldkampioenschap elektrisch rijden op zijn naam had staan en spreker op het aanstaande Fleet Event! Laadpalenland Nederland zou te maken hebben met de wet van de remmende voorsprong. Al die palen zijn namelijk 'lekker goedkope' AC-palen. Daar heb je tegenwoordig weinig aan.

De Putter was snel verkocht toen hij in 2013 voor het eerst in een elektrische auto reed, schrijft hij in zijn blog. Het kwartje viel echt in 2015 toen hij in 48 uur 3.000 volledige elektrische autokilometers aflegde, toen het wereldrecord elektrisch rijden. Ook zette hij zijn naam onder het wereldkampioenschap waterstof-elektrisch rijden (2.888 km in 24 uur). Tegelijkertijd kwam hij tot de slotsom dat het elektrificeren van een wagenpark meer is dan een motor plus benzinetank vervangen door een elektromotor plus batterij. Zonder goed laadnetwerk zou het niks gaan worden met de elektroauto.

En wat dat laatste betreft, daar wringt de schoen. Hoewel we, volgens De Putter, blij mogen zijn dat Nederland wereldwijd koploper is laadpalenplanten. Maar het gros bestaat uit langzame AC-laders. Zonde van het belastinggeld, noemt De Putter het. Alleen met snelle DC-laders is bovendien een verdienmodel te maken.

Klik hier voor het hele artikel.

Bron: Fleet Platform

Categorie: NP NP