VIDEOS
Tesla Model X Full Matte/Satin Wrap Help Feedback Needed
Malco® EPIC™ Paint Correction System
Bedrijf van de Maand Mei 2017 Leseman Car Care
Nieuwe techniek voor autoschade uitdeuken
WAGNER Vector Grip 'Verschillende handen'
JD Customs Lamborghini Aventador LP750-4 SV XPEL Ultimate Afrojack
Demo EENZET NANOPUR Auto Detailing Elst
Duobond ® system RL-eez windscreen removal
Cartec Velgenreiniger Zuurvrij
Jade Ceramics (How to tutorial)
Equipvak 2016
Fifo Europe
BANNERS
Deel dit bericht: 
20.12.2018
Focwa: Ontstond de lekkage voor of tijdens de reparatie?

Beeld: Geschillencommissie

In elke editie van het FOCWA Magazine behandelen we een case van de Geschillencommissie. Hiervoor spreken we met Job Schaafsma, projectleider bij FOCWA. De FOCWA-NIVRE Geschillencommissie is een onafhankelijke commissie die een bindend advies uitspreekt bij geschillen tussen een consument en een FOCWA-lid.

Wat was er aan de hand?
"De eigenaar van een BMW ontdekte na het herstel van zijn auto na een inbraakpoging dat er olie lekte. Tijdens de reparatie constateerde de monteur inderdaad dat het stuurhuis beschadigd was en dat er olie lekte, maar de eigenaar wist zeker dat er geen probleem was met het stuurhuis toen hij de auto ter reparatie aanbood. Hij merkte na de reparatie dat de auto zwaarder stuurde en moest zijn oliereservoir wekelijks bijvullen. Hij wenste dan ook een kosteloos herstel dan wel vervanging van het stuurhuis met vervangend vervoer of een vergoeding daarvoor. Daarnaast wilde hij een vergoeding van buitengerechtelijke kosten en wettelijke rente."

Hoe is het opgelost?
"Tijdens de zitting was er niemand aanwezig namens de garage. Wel hadden zij hun standpunt opgeschreven waarin stond: 'Er is geen sprake van causaal verband tussen de schade (en de reparatie daarvan) en deze lekkage. Dat is ook door de expert van de verzekering vastgesteld.' Vervolgens heeft de commissie de auto geïnspecteerd. Bij controle van het stuurhuis bleek dat deze inderdaad oliesporen vertoonde. Maar volgens de commissie is alleen de versnellingsbak van de auto geblokkeerd tijdens de inbraak en is het stuurhuis toen niet beschadigd. De klacht is gaandeweg ontstaan en toevallig ten tijde van de reparatie gesignaleerd. De verweerder is geen enkel verwijt te maken. De klacht is dus ongegrond, het door klager verlangde wordt afgewezen."

Wat kun je doen om dit soort geschillen te voorkomen?
"Bekijk altijd samen met de eigenaar naar zijn/haar auto alvorens u aan een reparatie begint. Op die manier kunt u eventuele schades of lekkages al opmerken voordat de eigenaar uw garage verlaat."

Heeft u een vraag voor de Geschillencommissie? Neem contact met ons op via 088 501 10 00 of contact@focwa.nl.

Bron: Focwa

Categorie: NP NP