VIDEOS
Tesla Model X Full Matte/Satin Wrap Help Feedback Needed
Malco® EPIC™ Paint Correction System
Bedrijf van de Maand Mei 2017 Leseman Car Care
Nieuwe techniek voor autoschade uitdeuken
WAGNER Vector Grip 'Verschillende handen'
JD Customs Lamborghini Aventador LP750-4 SV XPEL Ultimate Afrojack
Demo EENZET NANOPUR Auto Detailing Elst
Duobond ® system RL-eez windscreen removal
Cartec Velgenreiniger Zuurvrij
Jade Ceramics (How to tutorial)
Equipvak 2016
Fifo Europe
BANNERS
Deel dit bericht: 
11.03.2019
Geldboete voor transportbedrijf uit Wijchen

Beeld: Pixabay

De rechtbank veroordeelt een transportbedrijf uit Wijchen tot een geldboete van 100 duizend euro waarvan 25 duizend euro voorwaardelijk. Het bedrijf krijgt deze boete voor een explosie en brand op de werkvloer. Daarbij raakte een medewerker zwaargewond.

Op 8 mei 2015 was er in een van de spuitcabines van het bedrijf een explosie en brak er brand uit. Een werknemer raakte daarbij zwaargewond en moest met tweede- en derdegraads brandwonden worden opgenomen in het brandwondencentrum in Beverwijk. 2 andere werknemers zijn kort in een ziekenhuis opgenomen vanwege ademhalingsklachten.

Overtreden voorschriften
De oorzaak van de explosie en de brand is ondanks verschillende onderzoeken niet vastgesteld. Wel bleek uit de onderzoeken dat het bedrijf voorschriften op grond van de Arbeidsomstandighedenwet en de Wet milieubeheer overtrad. Verder bleek dat het bedrijf gevaarlijke afvalstoffen uit de spuitcabines in vaten in de buitenlucht opsloeg zonder dat zij voldoende maatregelen hadden getroffen ter bescherming van het milieu.

In de spuitcabines stonden vaten met meer (brand)gevaarlijke afvalstoffen dan eigenlijk nodig was voor het productieproces. De spuiters hadden ook te maken met statische elektriciteit, zij voelde schokjes en zagen soms vonken. Uit het onderzoek kwam naar voren dat er onvoldoende is geaard. Het explosieveiligheidsdocument voldeed niet aan de daaraan te stellen eisen. Ook is onvoldoende gedaan om duidelijk te maken dat sprake was van explosiegevaarlijke zones.

Het bedrijf trof niet genoeg maatregelen en had onvoldoende toezicht om het risico op explosies te verminderen. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie. Dit is levensgevaarlijk voor de werknemers. Zij liepen groot risico op zwaar lichamelijk letsel. Het bedrijf had dit moeten weten.

Klik hier voor het hele artikel.

Bron: Rechtspraak.nl

Categorie: NP NP