VIDEOS
Tesla Model X Full Matte/Satin Wrap Help Feedback Needed
Malco® EPIC™ Paint Correction System
Bedrijf van de Maand Mei 2017 Leseman Car Care
Nieuwe techniek voor autoschade uitdeuken
WAGNER Vector Grip 'Verschillende handen'
JD Customs Lamborghini Aventador LP750-4 SV XPEL Ultimate Afrojack
Demo EENZET NANOPUR Auto Detailing Elst
Duobond ® system RL-eez windscreen removal
Cartec Velgenreiniger Zuurvrij
Jade Ceramics (How to tutorial)
Equipvak 2016
Fifo Europe
BANNERS
Deel dit bericht: 
08.11.2018
Mafra: Voorkom 'krasjes' door verkeerde wasbeurt

Volgens de firma Ma-FRa veroorzaakt een verkeerde wasbeurt zo'n 90% van de krassen in de lak Hierdoor is in de wereld van Detailing het wasproces verdeeld in drie fasen:

1-Prewash:
Ma-Fra: "Gebruikmakend van een verzachtend middel en producten met gebalanceerde ph-waarde worden de meest grove vuiligheid geëlimineerd zonder de meest kwetsbare delen van de auto aan te tasten, op een Ferrari hebben we het product #Neve gebruikt, onze neutrale voorwas die veilig is voor alle soorten waxen, sealants en coatings die eerder zijn toegepast."

2-wassen:
"De techniek van de twee emmers wordt gebruikt; één voor de oplossing van water en shampoo en de andere met alleen water voor het spoelen van de washmitt of washpad. We maken tevens gebruik van 2 handschoenen of pads;  een voor de hoge delen en een voor de lage delen die meestal het meest onderhevig zijn aan vervuiling. Moeilijk te bereiken onderdelen met de washmitt of washpad maken we gebruik van zachte kwasten om alles tot in de perfectie schoon te krijgen, zoals RVS, Aluminium of Chrome emblemen en typeaanduidingen en al die kleine onderdelen waar je niet met de hand kan komen.
In dit stadium is lubrication (glijdend vermogen) van de washmitt of washpad belangrijk om markeringen en Swirls op de auto te vermijden: daarom hebben we #Semper, de neutrale shampoo met super glijdende werking, gebruikt."

3-Drogen:
"Deze laatste fase wordt vaak onderschat, maar is van fundamenteel belang. Alleen het gebruik van de juiste techniek voorkomt aanrakingen die ongewenste markeringen achterlaten. Gebruik de juiste Droogdoek, wij gebruikten de #Superdryer."

Als deze 3 stappen niet worden uitgevoerd, is het risico vrijwel zeker om ongewenste krassen te creëren.

Categorie: NP NP