VIDEOS
Tesla Model X Full Matte/Satin Wrap Help Feedback Needed
Malco® EPIC™ Paint Correction System
Bedrijf van de Maand Mei 2017 Leseman Car Care
Nieuwe techniek voor autoschade uitdeuken
WAGNER Vector Grip 'Verschillende handen'
JD Customs Lamborghini Aventador LP750-4 SV XPEL Ultimate Afrojack
Demo EENZET NANOPUR Auto Detailing Elst
Duobond ® system RL-eez windscreen removal
Cartec Velgenreiniger Zuurvrij
Jade Ceramics (How to tutorial)
Equipvak 2016
Fifo Europe
BANNERS
Deel dit bericht: 
08.01.2019
Mercedes ziet toekomst in waterstof en elektrische auto's

Beeld: Mercedes

Het merk kiest er bewust voor om niet uitsluitend op elektrische aandrijving over te gaan, er wordt uitgezien naar alternatieven.

Bij Smart zijn binnenkort alleen maar elektrische auto's te koop. De elektrische Mercedes EQC wordt verwacht aan het einde van dit jaar, andere elektrische Mercedessen zullen volgen, naast uiteraard de nodige plugin-hybrides. Maar er wordt niet op één paard gewed. Mercedes is een van de merken die ook een auto op waterstof in het modelaanbod heeft, de GLC F-Cell. Die auto heeft uitsluitend te duchten van de Toyota Mirai en Hyundai Nexo.

Door Mercedes wordt nadrukkelijk gesteld dat ook waterstof toekomst heeft. De reikwijdte van voertuigen met die brandstof is aangenaam groot, terwijl de tijd die nodig is om te tanken aangenaam beperkt is. Verwacht dan ook bussen en vrachtwagens van Mercedes met een brandstofcel, waarmee het vrij eenvoudig moet zijn om veel kilometers af te leggen. Op een eerder moment zijn er trouwens al tests geweest met een brandstofceluitvoering van stadsbus Citaro, daarvan hebben een paar duizend stuks rondgereden.

Bron: Groen7, Stekkerkoning

Categorie: NP NP