VIDEOS
Tesla Model X Full Matte/Satin Wrap Help Feedback Needed
Malco® EPIC™ Paint Correction System
Bedrijf van de Maand Mei 2017 Leseman Car Care
Nieuwe techniek voor autoschade uitdeuken
WAGNER Vector Grip 'Verschillende handen'
JD Customs Lamborghini Aventador LP750-4 SV XPEL Ultimate Afrojack
Demo EENZET NANOPUR Auto Detailing Elst
Duobond ® system RL-eez windscreen removal
Cartec Velgenreiniger Zuurvrij
Jade Ceramics (How to tutorial)
Equipvak 2016
Fifo Europe
BANNERS
Deel dit bericht: 
04.02.2019
Problematiek bpm-aangifte moet aangepakt worden door RDW

Staatssecretaris Snel. Beeld: Rijksoverheid

De staatssecretaris komt later met een plan om de procesindustrie, waarbij bezwaar gemaakt wordt tegen eigen aangiftes, aan te pakken.

De RDW moet voorafgaand aan de bpm-aangifte van een importauto een identificatie van het voertuig doen en de waarderingsmethode valideren. Dat schrijft staatssecretaris Menno Snel van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer. Door de RDW vooraf een oordeel te laten vellen, hoeft de Belastingdienst achteraf minder vaak een volledige hertaxatie te doen.

Nu is het zo dat de RDW de auto identificeert en daarna doet de importeur bpm-aangifte (zie kader Hoe verloopt het importproces nu). In de nieuwe situatie moet de importeur zijn waarderingsmethode voor de bpm-aangifte overleggen. Als de importeur kiest voor het indienen van de aangifte op basis van koerslijst (circa 12% koos daarvoor in 2018) en schadetaxatie (circa 32%) dan moet hij in dat geval zijn methode van het invullen van de koerslijst en het schadetaxatierapport overleggen. Indien de RDW stelt dat de waarderingsmethode correct is toegepast, dan wordt deze gevalideerd en kan de importeur de aangifte bpm doen en wordt na betaling direct fiscaal akkoord verleend en het kenteken verstrekt. Als de waarderingsmethode echter gebreken bevat, kan de validatie worden geweigerd. In dat geval moet de importeur een nieuwe koerslijst en/of schadetaxatie ter validering overleggen, voordat hij aangifte kan doen, fiscaal akkoord wordt verleend en een kenteken wordt afgegeven.

Klik hier voor het hele artikel.

Bron: Automotive management, Bart Kuijpers

Categorie: NP NP