VIDEOS
Tesla Model X Full Matte/Satin Wrap Help Feedback Needed
Malco® EPIC™ Paint Correction System
Bedrijf van de Maand Mei 2017 Leseman Car Care
Nieuwe techniek voor autoschade uitdeuken
WAGNER Vector Grip 'Verschillende handen'
JD Customs Lamborghini Aventador LP750-4 SV XPEL Ultimate Afrojack
Demo EENZET NANOPUR Auto Detailing Elst
Duobond ® system RL-eez windscreen removal
Cartec Velgenreiniger Zuurvrij
Jade Ceramics (How to tutorial)
Equipvak 2016
Fifo Europe
BANNERS
Deel dit bericht: 
07.01.2019
ROC RijnIJssel en schadeherstelbedrijven pakken instroom probleem aan

Beeld: RijnIJssel

Schadeherstelbedrijven in de regio Arnhem en het ROC RijnIJssel slaan de handen ineen om het opleidingsniveau en de instroom van nieuw personeel aan te pakken. Een mooi initiatief dat BOVAG van harte toejuicht. In bijvoorbeeld de truckbranche hebben zulke samenwerkingen al tot goede resultaten geleid.

Bedrijven en het ROC RijnIJssel verkennen hun samenwerking eind januari. Dan onderzoeken ze samen met BOVAG en Focwa de mogelijkheden om de instroom op dit ROC te verbeteren, want door een leerlingentekort dreigt de opleiding onrendabel te worden. Hulp van het bedrijfsleven in de vorm van het beschikbaar stellen van materialen zoals een spuitcabine is wellicht een oplossing. Dat schadeherstelbedrijven ook baat hebben bij het voorbestaan van een opleiding in de buurt, is evident. Geen leerlingen betekent meestal ook geen nieuwe aanwas van personeel.

BOVAG deed al veel ervaring op met dit soort samenwerking tussen bedrijven en scholen in onder andere de TruckAcademy. Daar zijn op landelijk niveau minder, maar beter ingerichte opleidingslocaties aangewezen met een sterke commitment vanuit het bedrijfsleven. Zowel in het leveren van praktijkmaterialen als in de vorm van leerwerkplekken.

Wilt u in uw regio ook werken een hogere en kwalitatief betere geschoolde stroom nieuwe medewerkers voor de schadebranche, meldt u dan bij BOVAG. Stuur in dat geval een mail naar schadeherstel@bovag.nl.

Bron: Bovagkrant

Categorie: NP NP