VIDEOS
Tesla Model X Full Matte/Satin Wrap Help Feedback Needed
Malco® EPIC™ Paint Correction System
Bedrijf van de Maand Mei 2017 Leseman Car Care
Nieuwe techniek voor autoschade uitdeuken
WAGNER Vector Grip 'Verschillende handen'
JD Customs Lamborghini Aventador LP750-4 SV XPEL Ultimate Afrojack
Demo EENZET NANOPUR Auto Detailing Elst
Duobond ® system RL-eez windscreen removal
Cartec Velgenreiniger Zuurvrij
Jade Ceramics (How to tutorial)
Equipvak 2016
Fifo Europe
BANNERS
Deel dit bericht: 
14.03.2019
Uitgangspunten CO2-reductie personenauto's niet realistisch

Beeld: Rai vereniging

Het huidige klimaatplan voor de CO2-reductie van personenauto's houdt onvoldoende rekening met de verwachte beschikbaarheid van elektrische auto's. In Nederland zijn de komende 5 jaar nog niet voldoende elektrische auto's in de verschillende segmenten (compact, midden of luxe klasse) beschikbaar om de gezamenlijke CO2-doelen te realiseren.

Dit stellen de auto-importeurs verenigd binnen RAI Vereniging vandaag als reactie op de berekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). RAI Vereniging wil CO2-besparing voor veel meer automobilisten mogelijk maken en dringt daarom aan op een benadering die beter aansluit op het aanbod in Europa waarbij naast elektrisch, het volledig potentieel van CO2-vrije en zuinige technologieën wordt benut.

RAI Vereniging ondersteunt de Nederlandse klimaatdoelen voor personenauto's in 2030. En ook die voor 2050. Steven van Eijck, voorzitter sectie Personenauto's RAI Vereniging: "Het Kabinet wil dat er in 2030 nieuw alleen nog maar emissievrije auto's worden verkocht. Binnen deze kaders moest de Mobiliteitstafel tot een akkoord komen. Vanuit Europees perspectief is dat gewoon niet haalbaar. Komende jaren breiden de fabrikanten hun productiecapaciteit op grote schaal uit. In 2030 is daardoor ongeveer 30 procent van alle geproduceerde auto's volledig elektrisch.

Het huidige klimaatplan sluit daar niet bij aan. Daarvan hebben wij onze mobiliteitspartners eind vorig jaar op de hoogte gesteld. Wil je de CO2-doelen van 2030 haalbaar, betaalbaar en voor alle automobilisten toegankelijk maken, dan moet je komende jaren inzetten op alle daadwerkelijk beschikbare zuinige technologieën die meteen bijdragen aan het terugdringen van CO2.

Dat betekent dat we naast natuurlijk volledig elektrische auto's, ons wagenpark nu ook echt moeten verjongen met onder meer andere vormen van elektrificering – zoals plugin-hybrides - en andere CO2-zuinige modellen. Alleen dan overbruggen we op een realistische manier de komende 5 jaar. Daarna is er een voldoende breed en gevarieerd aanbod van waterstof- en batterij-elektrische auto's op de Nederlandse markt beschikbaar – voor iedere portemonnee en voorkeur."

Klik hier voor het hele artikel.

Bron: Rai vereniging

Categorie: NP NP