VIDEOS
Tesla Model X Full Matte/Satin Wrap Help Feedback Needed
Malco® EPIC™ Paint Correction System
Bedrijf van de Maand Mei 2017 Leseman Car Care
Nieuwe techniek voor autoschade uitdeuken
WAGNER Vector Grip 'Verschillende handen'
JD Customs Lamborghini Aventador LP750-4 SV XPEL Ultimate Afrojack
Demo EENZET NANOPUR Auto Detailing Elst
Duobond ® system RL-eez windscreen removal
Cartec Velgenreiniger Zuurvrij
Jade Ceramics (How to tutorial)
Equipvak 2016
Fifo Europe
BANNERS
Deel dit bericht: 
05.11.2018
Vaco: Werken aan instroom in de banden- en wielenbranche

De banden- en wielenbranche is continu op zoek naar nieuwe medewerkers. VACO bewandelt een aantal wegen om de instroom op peil te houden en te vergroten. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking van SVOB met acht praktijkscholen.

Overdracht vakkennis
De leerlingen van de praktijkscholen hebben de juiste vaktechnische kennis nodig over banden en wielen. Hiervoor worden de docenten van de praktijkscholen bijgeschoold door de docenten van SVOB. Deze bijscholing gebeurt 1 keer per jaar, zodat de leerlingen de juiste en meest recente informatie tot zich krijgen.

Branchevideo
Over het initiatief van de samenwerking tussen SVOB en de praktijkscholen is een branchevideo gemaakt door medewerkers van het landelijke project 'ingeschakeld'. Ingeschakeld houdt zich bezig met het verbinden van scholen, werkgevers en werknemers om leerlingen te helpen aan werk. Met als doel om meer schoolverlaters een passende baan op de arbeidsmarkt te geven. Ingeschakeld probeert niet alleen om de kans op werk te vergroten voor de komende lichtingen schoolverlaters, maar ook voor die jongeren die afgelopen jaar uitgestroomd of uitgevallen zijn zonder passende werkplek. De branchevideo kunt u bekijken op mijnbandenbaan.nl en op vaco.nl.

Participatiekaart
Op de website van Ingeschakeld staat een participatiekaart. Hierop staan alle samenwerkingsvormen in Nederland in één landelijk overzicht. Ook VACO en SVOB staan hierop genoemd.  

Meer informatie
Op onze website in ons dossier 'Instroom' (Thema Goed Werkgeverschap, onderdeel Personeelszaken) staat meer informatie over de mogelijkheden om instroom in de branche te bevorderen.

Bron: Vaco

Categorie: NP NP